De Cirkel van Invloed en Betrokkenheid: Hoe gebruik je het? - StressPro

De Cirkel van Invloed en Betrokkenheid: Hoe gebruik je het?

Zelf vorm geven aan je leven door de cirkel van invloed en betrokkenheid

Ken jij de cirkel van invloed en betrokkenheid? In dit artikel leer ik je alles wat je moet weten over deze cirkels. Het concept is ontworpen door Stephen Covey. 

Wat als je veel tijd kwijt bent aan mopperen of klagen? Dat is tijd – en energie – die je niet meer in andere dingen kunt steken. Eeuwig zonde dus. Wat nou als er een manier is waarmee jij kunt achterhalen wat jou veel energie kost en wat je niks oplevert? Wat nou als je kan achterhalen hoe jij meer initiatief kan nemen en dus meer gedaan kan krijgen?

TIP: Download direct Het Grote Stress Handboek en leer direct hoe assertief handelen je kan helpen om je levensgeluk te vergroten en je stress te verminderen.

De Cirkel van Betrokkenheid

Alles waar jij mee bezig bent valt binnen jouw Cirkel van Betrokkenheid. Zoals promotie op je werk, oorlogen verderop in de wereld, de gezondheid van de mensen om je heen, enzovoorts.

De Cirkel van Betrokkenheid

Alles waar jij tijd en aandacht aan schenkt zitten in je Cirkel van Betrokkenheid. Vanzelfsprekend zitten er dus ook dingen in deze cirkel die je graag zou willen aanpakken, maar waar je geen invloed op hebt.

Door een cirkel van betrokkenheid te maken kun je makkelijker ‘nee’ zeggen tegen dingen waar je niet bij betrokken wilt zijn. Je kunt op die manier makkelijker afstand nemen.

De Cirkel van Invloed

In jouw Cirkel van Invloed bevindt zich alles waar je wel invloed op uit kunt oefenen. De randvoorwaarde is wel dat iets pas in je cirkel van invloed kan bevinden als het ook in je cirkel van betrokkenheid zit. Je kunt geen invloed uitoefenen op iets waar je niet bij betrokken bent.

De Cirkels van Betrokkenheid en Invloed

De cirkel van invloed bevat dingen waar je echt een verschil kunt maken. Waar je door middel van jouw acties verandering teweeg kunt brengen. Hoe groter jouw cirkel van invloed, des te meer jij je leven kunt sturen zoals je wilt.

Jouw Cirkel van Invloed vergroten

Voor veel mensen klinkt dat laatste erg interessant, zij willen graag hun leven sturen en meer invloed hebben op hoe de dingen gaan. Maar dit is niet altijd makkelijk. Soms ben je zelf het grootste obstakel, en wel om de volgende reden; we zijn maar wat snel geneigd om onze verantwoordelijkheid af te schuiven.

In zijn boek, De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, legt Covey uit dat er een aantal paradigma’s zijn als het gaat om opvoeding.

  • Genetische determinisme: Hoe je bent bepaal je zelf niet, dat zit in je DNA.
  • Psychologische determinisme: Hoe je bent opgevoed bepaald wie je bent.
  • Omgevingsdeterminisme: Iemand of iets in jouw omgeving is verantwoordelijk voor wie je bent.

Zoals je leest ligt in elk van de drie gevallen de verantwoording bij iets of iemand anders. Covey is het daar niet mee eens. Vanzelfsprekend zijn sociale paradigma’s van invloed op wie je bent, maar je hebt veel meer zelf in de hand dan dat je weet. Dat is waar het bij de Cirkel van Invloed om gaat.

Om jouw cirkel van invloed te laten groeien is het belangrijk om te beseffen hoeveel initiatief je kunt nemen. Initiatief nemen betekent de verantwoordelijkheid nemen om iets te laten gebeuren.

Door proactief te handelen groeit jouw cirkel van invloed. Je bent immers bezig met het uitvoeren van actie, waardoor je mogelijke verandering teweeg brengt.

De Cirkel van Invloed vergroten

Prioriteiten en duurzame groei

Proactieve mensen zijn over het algemeen goed in het stellen van prioriteiten. Ze moeten weten wanneer ze hun invloed kunnen gebruiken en wat daarin verstandig is om mee te starten. Ze beginnen met het einde voor ogen en denken dus op de lange termijn. Zodoende gaat het hier altijd om duurzame dingen, zoals relaties met anderen. Er zijn geen manieren om bochten af te snijden. Met manipulatie kun je misschien kortstondige verandering teweeg brengen, maar het is geen duurzaam middel. Als je echt een impactvolle betekenis wilt hebben in het leven van anderen zul je eerlijke, integere relaties moeten opbouwen. Als je zelf het goede voorbeeld geeft zullen anderen vanzelf volgen.

Problemen proactief oplossen

Je kunt problemen oplossen door middel van één van deze drie manieren van invloed uit te oefenen:

  • Directe invloed. Je kunt directe invloed het beste uitoefenen op problemen van je eigen gedrag. Dit kun je immers zelf veranderen. Je eigen gedrag ligt binnen je cirkel van invloed.
  • Indirecte invloed. Deze manier van invloed kun je gebruiken om het gedrag van anderen aan te passen. Je behaalt als het ware overwinningen op de omgeving. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan en vergt tijd en energie. Het is nodig om gezonde relaties met anderen te hebben. Alleen op die manier kun je op een integere, eerlijke manier mensen beïnvloeden.
  • Geen invloed. Tot slot zullen er altijd problemen zijn waar je geen invloed op uit kunt oefenen. Denk aan wat in het verleden is gebeurd of mogelijke omgevingsfactoren. Het enige wat je ermee aan kunt is er om glimlachen. Je leert met deze dingen leven.

Als je weet tot welke categorie jouw probleem valt kun je het oplossen met de gepaste manier van invloed uitoefenen.

Directe invloed of indirecte invloed uitoefenen?

Kan de Cirkel van Invloed krimpen?

Als je daarentegen reactief handelt en dus afwacht, slinkt jouw proactieve vermogen en krimpt jouw cirkel van invloed. Reactieve mensen richten zich op hun omgeving, ze nemen niet zelf de verantwoordelijkheid. Dit type mensen is dus meer bezig in hun Cirkel van Betrokkenheid.

De Cirkel van Betrokkenheid wordt groter

Door je te richten op factoren uit je omgeving creëer je negatieve energie. Klagen en mopperen lijken de enige opties, maar echte verandering ga je daarmee niet teweeg brengen. Door veel tijd te besteden aan klagen verwaarloos je de dingen in je Cirkel van Invloed waar je wel invloed op hebt. Alles wat zich in je cirkel van betrokkenheid bevindt zal aandacht van je vragen. Als je al die tijd wel aandacht schenkt maar geen actie onderneemt, duw je jezelf in een reactieve rol.

Reactieve mensen geloven dat eerst de wereld om hen heen moet veranderen, voordat zij zelf kunnen veranderen. Dit is verkeerd gedacht. Verandering begint bij jezelf. Door een proactieve houding aan te nemen kun je zelf positieve veranderingen teweeg brengen.

Hoe kun je de Cirkels van Invloed en Betrokkenheid gebruiken?

Je vraagt je nu wellicht af hoe je jouw Cirkel van Invloed en Betrokkenheid kunt gebruiken. Er zijn een aantal mogelijke toepassingen van de cirkels, waaronder de drie die hieronder genoemd worden.

Energievreters bespeuren

  • Teken één grote cirkel en noteer daarin alle dingen die veel tijd van jou vergen. Je mag zoveel dingen noteren als jij zelf wilt.
  • Pak nu een nieuw papier en teken twee cirkels, één grote cirkel (jouw cirkel van betrokkenheid) en één kleinere cirkel binnen de grotere cirkel (jouw cirkel van invloed).
  • Kijk nu naar de dingen die je eerder hebt genoteerd. Op welke van die dingen kun je invloed uitoefenen? Schrijf deze nu op in je cirkel van invloed.
  • Alles wat overblijft schrijf je op in je nieuwe cirkel van betrokkenheid.

Hoe zien jouw cirkels eruit? Is er veel in je cirkel van betrokkenheid waar je liever afstand van neemt? Besteed je genoeg tijd aan de dingen in jouw cirkel van invloed?

Onderzoeken of je teveel op je bord hebt liggen

Uit onderzoek is gebleken dat je het beste 3 tot 5 projecten tegelijkertijd kunt behandelen. Als je meer projecten aanneemt dan heb je als snel teveel aan je hoofd. En als je minder projecten aanneemt heb je te weinig uitdaging en variatie.

Deze vuistregel kun je toepassen op jouw cirkel van invloed. Wat zijn de dingen die jij op dit moment oppakt? Toon je genoeg initiatief en heb je dus een aantal projecten lopen? Of verwaarloos jij jouw vaardigheid tot initiatief nemen?

Onderzoeken waar actie nodig is

Door beide cirkels inzichtelijk te maken ontdek je waar je actie kan ondernemen. Wat zijn de gebieden in jouw leven waar je graag verandering in wilt aanbrengen, maar waar je nog geen stappen hebt gezet?

Soms betekent actie ondernemen dat je iets uit je cirkel van betrokkenheid plaatst. Je maakt je bijvoorbeeld druk om iets dat je niet kan beïnvloeden. Wellicht is het dan beter om er ook niet betrokken bij te zijn en het te aanvaarden voor wat het is.

Je bent zelf verantwoordelijk

Onthoud dat je zelf verantwoordelijk bent voor jouw leven. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw persoonlijke effectiviteit. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk.

Beseffen dat je zelf de verantwoording draagt is de eerste stap naar een leven vol initiatief.

Eventueel ook interessant voor jou

Wil je meer leren over de Cirkels van Invloed en Betrokkenheid? Bekijk dan onderstaande video van VIPD.

Over het boek ‘De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap’

Ben jij benieuwd naar het boek ‘De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap?’, bekijk de onderstaande video voor een kort samenvatting van het boek:

Bronnen

Boek: Zeven eigenschappen van effectief leiderschap, Stephen Covey

Sander Touw | StressPro

Sander Touw | StressPro Als Stress Coach weet ik als geen ander wat stress met je kan doen. Het is dan ook mijn doel om mensen te begeleiden naar een gelukkiger, minder gestrest leven. Door middel van deze website en online coaching wil ik je helpen met het verminderen van jouw stressgerelateerde klachten. | GRATIS EBOOK |

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: